lunes, noviembre 28, 2011

Hitler las ganó

Cada vez que yo me quejaba que a los electores de Batasuna les impidieran votar a quienes quisieran al haberles ilegalizado su partido, o a los que querían eliminar, de cualquier manera, la ETA a pesar que esta tuviera detrás miles de seguidores no terroristas (¿qué había que hacer con todos los vascos abertzales, meterles en un campo de concentración?), o ahora cuando celebro que Amaiur tenga un respaldo de cientos de miles de votantes pero los "puristas españolistas y demócratas de toda la vida" insisten en que no se les debería dejar entrar en las instituciones, cuando yo alego que han sido votados por el pueblo libre y soberano, siempre me contestan "que también Hitler llegó tras unas votaciones" (*) como si esto fuera una razón excluyente.

Lo explica, en mi línea, un columnista catalán en el periódico de ayer y que se puede leer a continuación.

Coronel Von Rohaut

(*) No tuvo mayoría; solo la proporción suficiente para entrar en el gobierno y, desde dentro, dinamitar las instituciones democráticas.

Hitler va guanyar unes eleccions

IU FORN

| Actualitzada el 27/11/2011 00:00

Renoi, quin èxit té últimament aquesta frase. L'usen molt els membres d'una espècie humana que últimament prolifera força (vaja, com els bolets verinosos) que s'autoatorguen la potestat de repartir carnets de demòcrata. La seva seqüència argumental seria: 1) hi ha unes eleccions i no els agrada el resultat, 2) el desqualifiquen dient que és un frau a la democràcia, 3) acusen de poc demòcrates els que defensen que democràcia és acceptar el que decideix la majoria, agradi o no agradi, i 4) s'apropien de la paraulademocràcia i apliquen aquell concepte que va fer famós Carod Rovira: "de tanto que te quiero te abonyego".

Posem un exemple real. El PP ha guanyat amb majoria absoluta a Espanya i CiU ha estat la força més votada a Catalunya. Això els dóna dret, naturalment, a aplicar les polítiques que creguin convenients. Per què? Coi, perquè tenen el suport de la majoria de la gent. I si les polítiques que apliquen són un desastre, a les pròximes eleccions els fots fora i tema resolt. De la mateixa manera que quan governava el PSOE a Madrit (no ciutat sinó concepte) i el tripartit aquí, van aplicar unes polítiques que no van agradar a la majoria de la gent i els van fotre fora. Dir la frase que és titular d'aquest article és afirmar que hi ha persones que no haurien de poder votar perquè s'equivoquen. I, miri, en això estem d'acord, jo també penso que hi ha gent que s'equivoca, però m'aguanto i ho accepto. Perquè, quina és l'alternativa? ¿No permetre votar a segons qui en funció del que vota? I això qui ho decideix i amb quin criteri? I, què passa si qui ho decideix considera que som vostè i jo els que no tenim dret a votar? I si no tenim raó?

No, els que diuen tenir la raó moral no canviaran el món dient que "Hitler també va guanyar unes eleccions" sinó analitzant quina part de culpa tenen en el fet que la gent voti el que vota. Això sí que és ser demòcrata. A més d'intel·ligent.

1 comentario:

interbar dijo...

Amaiur no ha ganado las elecciones, hay muchos más votos fuera. Amaiur tiene los votos de Herri Batasuna pero también los de EA.
El mundo nacionalista ha obligado a salir del País Vasco a 150.000 personas que viven y votan fuera.