miércoles, junio 17, 2015

¿Por qué nos quieren?

Ante el alud de insultos contra los catalanes y contra Catalunya que hay continuamente y, sin ir más lejos, los numerosos twits que aparecieron con graves insultos al terminar el partido en el que el FC Barcelona ganó la "Champions" y, sobre todo, cuando Piqué plantó una bandera con los colores del Barça y de Catalunya en el estadio berlinés, muchos nos preguntamos ¿si nos odian (y están en su derecho), por qué nos quieren?

Y el Carod Rovira terminaba así un comentario suyo al respecto.

Coronel Von Rohaut

"En fi, mai no hi ha hagut cap polític espanyol, de dretes o d’esquerres, que hagi tingut la valentia de denunciar, públicament, la catalanofòbia i fer caure tot el pes de la llei per uns fets i actituds reiterats que, a la Unió Europea, serien delicte. Mai ningú no ha demanat respecte per la llengua           
catalana, ni s’ha preocupat pel seu desplegament en tots els àmbits, simplement perquè tampoc mai no l’han tinguda com a pròpia. No vull dir que tota la societat espanyola pensi així, en absolut, però l’al·lèrgia a la diversitat cultural, lingüística i nacional, sobretot si aquesta és catalana, és de dimensions tan colossals i tan arrelada, que ningú no pensa, honestament, a canviar aquesta situació. Comprendran bé, doncs, que si senten vergonya de la nostra bandera, si menystenen la llengua i la persegueixen, si els fem fàstic com a poble, ens demanem per què romanços volen que continuem a Espanya, si no ens poden sofrir? 
La simple resposta a aquesta pregunta hauria de ser motiu perquè, els catalans de totes les procedències, obríssim els ulls, ens despertéssim i anéssim deixant de banda les performances patriòtiques anuals per a decidir-nos, d’una vegada, a actuar en conseqüència a les urnes, sense embuts, ambigüitats, ni dubtes. Que potser ja és hora!"

No hay comentarios: