viernes, abril 12, 2019

La "Guardiolitis" y el pecado español, en el "ARA"


"El 'Marca', el primer diari espanyol en vendes i lectors, va entrevistar Pedro Sánchez. El titular era una mostra més que no hi ha mans innocents en periodisme. “M'ofèn que Guardiola digui que Espanya és un estat autoritari”, deia el president. (*)
Que fàcil és agafar l’ase dels cops i estomacar-lo. 
El Pep ho té tot. És un català que triomfa al món i que, lluny d’arronsar-se, té veu pròpia. I personalitat. I es mulla. Diu les coses pel seu nom, tant clama pel referèndum d’autodeterminació com es posa un llaç groc sense complexos, encara que el sancionin (perquè, al capdavall, la UEFA i la Premier també conserven algun tic antic contra la llibertat d’expressió). A l’entrenador del Manchester City no se li perdonava que lluís l’estelada havent jugat amb Espanya, i no es poden acabar ara que denunciï la repressió de l’Estat, que doni suport als presos polítics i, sobretot, que sigui un triomfador. No tan sols van lamentar que perfeccionés el futbol, per a gaudi del Barça i per a desgràcia del Madrid, sinó que aquesta visibilitat actual de líder internacional els obsessiona. L’entrevista a Sánchez al 'Marca' és l’últim episodi d’aquesta passa de 'guardiolitis' aguda que s’encomana en un país que no fa front al seu veritable problema: a les clavegueres de l’Estat hi ha tant personal que ja no s’hi cap. La llàstima és que els que podrien i haurien d’aixecar la tapa no semblen disposats a fer-ho. Hi trobarien massa gent emmerdada. Amb les rates hi ha presidents, ministres, jutges, fiscals, policies, comissaris i periodistes. Ordien i mentien col·legiadament, tant per enfonsar un president de Catalunya, com per pervertir unes eleccions o per muntar-li una vida falsa a Pablo Iglesias que, tot d’una, l’ensorrés per sempre. Poder netejar tot aquest podrimener i no fer-ho, no és una llàstima, és un delicte. Però és molt més còmode, i més popular, carregar contra els de sempre que actuar amb valentia i responsabilitat regeneradora"
Ah, si, y el cerdo del Casado que dice "que no le gusta lo que dice Piqué y prefiere lo que dice el 'madridista' Rafa Nadal..."
Lo que no sé es si se refiere al desparpajo de Gerard en su entrevista en "La Resistencia" de Movistar, o bién que haya retuiteado a sus 19 millones de seguidores, un desmentido de una colaboradora del bocazas Casado diciendo que no había dicho algo que está probado que sí dijo: 
"Y así todo..." añadió Piqué.
Transcrito por Coronel Von Rohaut

(*) Ah, y mucho más que lo que dice el Pep lo que debería ofender al Sánchez es que sea verdad, ¿No...?

No hay comentarios: