domingo, octubre 06, 2013

¿A que les suena de algo?

El periódico "ARA recuerda hoy cuando el rey Borbón Alfonso XIII de España, abuelo del "picha brava" actual, y en tiempos de la Mancomunidad Catalana, daba una entrevista al periódico británico Daily Express y decía:

PAREU MÀQUINES

Semblances raonables entre Alfons XIII i Mariano Rajoy


Semblances raonables entre Alfons XIII i Mariano Rajoy
Avui proposo un viatge en el temps similar als que planteja Josep Maria Casasús seixanta pàgines més enllà. Concretament ens situem a l'any 1917, a l'època de la Mancomunitat, quan el rei Alfons XIII concedeix una entrevista al diari londinenc Daily Express . I explica això sobre la crisi política que viu Espanya:
  "Una altra complicació és el moviment de Catalunya. Certs catalans demanen una espècie d'independència i volen que els seus assumptes, els seus interessos locals, siguin governats des de Barcelona. El meu govern està disposat a discutir de manera amistosa totes les peticions formulades d'una manera legal. Desitgem, jo i el meu govern, veure Catalunya i Barcelona encara en un grau de prosperitat superior a l'actual. El govern es proposa donar satisfacció a les peticions que semblin justes i fer veure el caràcter poc raonable d'algunes altres". 
Els sona d'alguna cosa?

No hay comentarios: